Over mij

donderdag 31 januari 2013

1e Quilt-bee van 2013

Het is alweer een paar weken geleden dat ik wat op mijn blog geplaats heb, maar jullie hebben nog foto's tegoed van onze eerste bee in 2013. Op woensdagavond 9 januari kwamen er ondanks de kou, 15 dames op onze bee, Annelies en Jannie trakteerden iedereen op heerlijke soesjes, nog voor hun verjaardagen, dat ging er in als "soesjes". De volgende quilts mochten we bewonderen :




Janny Bakker en ik hebben de dames verteld, dat we op 13 februari een klein feestje te vieren hebben, namelijk dat "De Quilting Wiebees" alweer 1 jaar bestaan. We hebben Marijke Tabak van "Atelier Hartendief" gevraagd om deze avond iets leuks voor ons mee te nemen, wat dat is blijft nog een surprise.
De aanstaande quilt- tentoonstelling in de Botterhof begint op 1 maart, de leden mogen daarvoor quilts inleveren, we zijn heel benieuwd wat er allemaal komt te hangen.
Vanmorgen zijn Janny en ik bij Anneke Velten op bezoek geweest, zij schrijft stukjes in het blad "Jennechies Proat", en ze had een heel leuk oud Singertje in de woonkamer staan. Ik vind zoiets heel mooi, zei ze :  "Ik heb er nog 1 in de garage staan, die mag je zo wel meenemen". Dat liet ik mij geen 2 keer zeggen en zei: Verkocht.





Van Janny Bakker had ik al gehoord dat je via het serienummer op de machine, er achter kunt komen waar die vandaan komt en wanneer die gemaakt is, nou ik googelen,  na lang zoeken heb ik een lijst gevonden waar mijn nummer op voor komt,  je gelooft het niet, maar hij zou gemaakt zijn in een Singer-fabriek met de naam : Kilbowie in de plaats Clydebank in Schotland en wel tussen juli - december 1917 !!!!!!
Wat een verrassing . Ik ben er super blij mee.
Tot zover mijn quilt belevenissen.
Quiltgroeten van Jilly










1 opmerking:

  1. Veel plezier met je Singer. Ik zie dat ze al is schoon gemaakt en een plekje heeft gekregen . Gr. Janny

    BeantwoordenVerwijderen