Over mij

zaterdag 8 september 2012

Korte vakantie aug. 2012

Op woensdag 29 augustus , de verjaardag van mijn quiltvriendin Adri en ook die van haar man, alvast naar
Gasselternijveenschemond gereden. Daar de verjaardag gevierd en ook blijven logeren, want de volgende dag gingen wij een paar dagen samen weg. We hadden een hotel geboekt in Leeuwarden, maar eerst wilden we nog een paar quiltwinkels bekijken. De eerste die we bezochten was de "Quilters Haven" in Drachten.
Een leuk klein winkeltje, in een verbouwde garage, midden in een woonwijk. We werden hartelijk ontvangen door Lenie Blankert, die ons heel gastvrij ontving en ons thee en cake voorzette. Ze heeft een leuke collectie stoffen en geeft ook cursussen. Hier onder enkele foto's.


























Daarna zijn we via de binnenlanden van Friesland doorgereden naar "Galerie de Ganzerik", het was bijna niet te vinden, zelfs de TomTom had er moeite mee. De winkel is in een oude boerderij, waar vroeger de koeien stonden is nu de winkel. Ze hebben daar een hele uitgebreide collectie stoffen.
















Vrijdag's zijn we met de veerboot vanaf Holwerd overgevaren naar Ameland, maar 's nachts waaide het windkracht 7 en de regen kwam met bakken uit de lucht. Vorig jaar zijn Adri en ik ook 3 dagen weg geweest en daar hadden we ook 2 dagen heel veel regen gehad, we dachten al, daar gaan we weer !!!!
Maar het weer was ons gunstig gezind, toen we op Ameland aankwamen was het warempel droog. De bedoeling was om te gaan fietsen, op gewone fietsen en dat met windkracht 6/7. Mooi niet dus, iets geld bijbetaald en toen, je raad het al, "elektrische" fietsen gehuurd. Daar gingen we, met wind tegen op de dijk met een snelheid van 27 km per uur. Dat was me toch gaaf, ik houd wel van opschieten hoor. De schapen keken wel een beetje verbaasd . We hebben de laatste boot gehaald en 's nachts goed geslapen, heel goed, we werden tegen de klok van 9 uur pas wakker. Zaterdagochtend zijn we naar nog een quiltwinkel geweest en wel "Quilt Atelier" van Trijntje van der Horst in Sebaldeburen. We vielen met onze neus in de boter, want er was die dag de opening van het nieuwe seizoen. Overal hingen buiten de prachtige quilts.


Hier een aantal foto's van hele mooie quilts.


































Tot zover mijn verhaal over ons zeer geslaagde korte vakantie in Friesland.
Quiltgroeten van Jilly.






1 opmerking:

  1. hallo jilly toch nog ff achter de computer gegaan was makkelijk want je adres stond al in de adresbalk leuk verslag van je korte vakantie en fijn dat alles goed gegaan is en de blauw/groene quilt bij trijntje is door mij gemaakt en leuke collega,s zijn het ik hoop je nog een keer te zien lenie

    BeantwoordenVerwijderen