donderdag 31 oktober 2013

Regiodag v/h Twentse quiltersgilde in Wierden

Net terug van een hele gezellige regiodag van het Twentse quiltersgilde met
Janny Bakker en Mertha Wanschers.
Dit jaar voor het eerst in het Ontmoetingscentrum van de Gereformeerde kerk in Wierden.


Joke Jansen en Ans Lamers zijn nu onze regiovertegenwoordigsters van de 
Twentse afdeling van het Quiltersgilde.

Om 9.45 was de ontvangst met koffie, we dachten dat we om 9.30 wel op tijd zouden zijn, maar de zaal zat al bijna vol. Volgend jaar nog maar iets eerder op pad.


Tijdens de "show en tell" kregen we weer prachtige quilts te zien, hier een klein overzicht :Hilde Verdijk professioneel organizer, gaf ons een heldere kijk hoe quilters denken en doen en vooral wat ze niet doen, quiltlapjes en andere stoffen netjes opbergen. 
De een gooit alles in een doos en graait wat ze nodig heeft, een ander heeft alles keurig op kleur in de kast liggen. Op een hele leuke manier liet ze ons in een spiegel kijken.
Er waren ook 2 winkels aanwezig : 't Kleinvakheukske Ity uit Delden en Funny Button uit Hoogland.
Ze hadden weer leuke hebbedingetjes in de verkoop.
Dit zijn de ovenhandschoenen die we tijdens de workshop konden maken, het is alleen moeilijk om zonder te weten wat je gaat maken stofjes mee te nemen. 
Ik vind de patroontjes heel leuk, maar ik ga er thuis mee aan de slag.
Tot zover een heel geslaagde regiodag.
Quiltgroetjes van Jilly5 opmerkingen:

 1. wat een leuke foto's. Ik was ook op de regiodag, mijn eerste. Ik voelde me als een kind in een speelgoedwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jilly,
  Via via ben ik op je blog gekomen, erg leuk allemaal! Ik ben nog maar sinds kort begonnen met quilten, maar vind het waanzinnig leuk! Ik lees dat jullie ook een bee hebben in Wierden, is dat alleen voor eevaren quilters? Of ook voor beginners? Ik woon zelf in Enter, maar daar zijn de bee's altijd op donderdag overdag en dan werk ik. Ik hoor graag van je. Groetjes patricia ( ik had je eigenlijk willen mailen, maar kon nergens een mailadres vinden)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Patricia, onze bee is voor alle dames die quilten leuk vinden, of je nou net begint of ervaren bent. De bee is elke 2e woensdagavond van de maand in het nieuwe Oosterhoes bij het Wedervoort in Wierden, van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur. Je bent van harte welkom, als je nog vragen hebt mag je me ook bellen : 0546-575296 Groetjes Jilly

   Verwijderen
 3. Hoi Jilly,
  Oooh wat erg zeg.....ben helemaal vergeten je vanavond terug te bellen, sorry!! Je mag me nu nog wel bellen hoor, 0547-383722 of mijn mobiel, ben zeker nog tot 23.00 wel wakker.
  Groetjes patricia

  BeantwoordenVerwijderen